Seuran esittely

HEINÄVEDEN YLEISURHEILUN HISTORIAA

Rata- ja kenttäurheilun, eli yleisurheilun eri lajeja alettiin harrastaa Heinävedellä 1900-luvun alkuvuosina. Ensimmäisinä kilpailutoimintaa virittelivät vapaapalokunta, nuoriso- ja maamiesseurat sekä muutamat urheiluseurat, kuten Voimistelu- ja Urheiluseura Vekara. Kansalaissodan jälkeen vuosina 1918- 1944 yleisurheilukilpailuja järjesti pitäjässä myös maanpuolustusjärjestö suojeluskunta.

Heinäveden Hyrske perustettiin sotien jälkeen tammikuun 6. päivä 1945. Hyrske ylläpiti yleisurheilutoimintaa aina vuoteen 1998 saakka, jolloin perustettiin yleisurheilun erikoisseura Heinäveden Yleisurheilijat ry.

Heinäveden Yleisurheilijoiden perustava kokous pidettiin 15. päivä marraskuuta 1998. Seuran ensimmäinen puheenjohtaja oli Mauno Vepsäläinen ja hänen jälkeensä tehtävässä on toiminut syksystä 2007 lähtien Petri Dahl.

Seuran tarkoituksena on edistää liikunta- ja yleisurheiluharrastusta Heinävedellä. Painopiste on viimevuosina ollut lasten ja nuorten harjoitus- ja kilpailutoiminnassa.

Heinäveden Yleisurheilijat ry:n menestyneitä urheilijoita ovat olleet: Tuija Huoman, Soile Eronen, Sirpa Vänttinen, Johanna Pasanen, Niina Puustinen, Joonas Luostarinen, Aino-Maija Karvinen ja Ville Mylläri.